Červená řepa s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Křen
  • 300 g Červená řepa
  • 200 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 467.7 mg
  • Vláknina 7002.5 mg
  • Vitamín A 7002.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu umyjeme, vložíme do hrnce s osolenou a octovou vodou, kde povaříme asi 30 minut doměkka. Měkkou řepu vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a nakrájíme na tenká kolečka silná 2 cm.

  • 2

    Lososové filety nakrájíme na 6 porci, každou porci položíme na dostatečně velký kus alobalu kůži dolů. Filety zakapeme olejem, položíme na ně dvě plátky řepy, které posypeme kmínem a zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou. Potom dáme lžičku nastrouhaného křenu, suroviny v alobalu posypeme pepřem a zabalíme do balíčku. Naskládáme je na plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut.

  • 3

    Plech vytáhneme z trouby, balíčky rozdělíme na jednotlivé talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu