Bílé fazole po florentinsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Olej olivový
  • 100 g Rajčata
  • 30 g Česnek
  • 500 g Fazole bílé
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1921.4 mg
  • Vláknina 31965 mg
  • Vitamín A 31965 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole zalijeme studenou vodou a necháme namočené přes noc.

  • 2

    Druhý den přidáme olej, utřený česnek, snítku šalvěje, nakrájená rajčata, na kousky nakrájený celer a pepř. Vše uvaříme na mírném ohni doměkka.

  • 3

    Nakonec přidáme rajčatový protlak a osolíme.

  • 4

    Podáváme s bílým chlebem a sklenkou červeného vína.

Komentáře k receptu