Štika po uzenářsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Šunka dušená
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Štika obecná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 145.5 mg
  • Draslík 74.8 mg
  • Vláknina 65.8 mg
  • Vitamín A 65.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou štiku hustě protkneme nudličkami slaniny a šunky.

  • 2

    Rybu přes síto zaprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem a opečeme ji na másle.

  • 3

    Podlijeme vínem, smetanou a dusíme doměkka.

  • 4

    Před podáváním pokapeme štiku citronovou šťávou.

Komentáře k receptu