Štika po italsku, obložená, studená

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Štika obecná
  • 100 ml Olej stolní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 dkg Želatina
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 97057 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 278 mg
  • Draslík 231.4 mg
  • Vláknina 1807.8 mg
  • Vitamín A 1807.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na porce nakrájenou štiku osolíme, opepříme, poprášíme slabě moukou a v rozpáleném oleji ji prudce do růžova pečeme asi deset minut.

  • 2

    Povrch vychladlých porcí pokapeme citrónovou šťávou, obložíme jej na kolečka nakrájenými rajčaty a vejci a porce urovnáme na podstavec upravený z francouzského salátu.

  • 3

    Okraj podstavce ozdobíme jemně rozsekaným rosolem.

Komentáře k receptu