Tvarohové knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 257.3 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 528 mg
  • Vitamín A 528 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky oddělíme od bílků, utřeme je s máslem, přidáme prolisovaný tvaroh, krupici, osolíme, řádně promícháme a necháme půl hodiny odpočinout. Poté lehce vmícháme sníh.

  • 2

    Z těsta vytvoříme malé knedlíčky, jeden na zkoušku uvaříme, zhruba 10 minut, a je-li správně hustý, uvaříme ostatní. Bude-li potřeba, přidáme ještě krupici.

  • 3

    Tvarohové knedlíčky podáváme s ovocnou omáčkou nebo pouze s máslem a opraženou strouhankou.

Komentáře k receptu