Tvarohové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Tvaroh jemný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 1200 mg
  • Vitamín A 1200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse umícháme těsto z tvarohu, rozšlehaných vejcí, mouky a špetky soli. Z těsta vyválíme plát asi na prst vysoký, nakrájíme kosočtverce asi 3 cm velké a uvaříme je v osolené vodě.

  • 2

    Zhruba po 4 minutách zkusíme jeden rozkrojit, zda je provařen.

  • 3

    Noky necháme řádně okapat, podáme s osoleným máslem nebo s hustou kysanou smetanou.

  • 4

    Pokud nám noky zbudou, necháme je rozložené do příštího dne, kdy je opečeme na másle.

Komentáře k receptu