Gratinované vepřové kotlety Trentino

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mozzarella
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.07 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 178.6 mg
  • Draslík 390.9 mg
  • Vláknina 154.1 mg
  • Vitamín A 154.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Vložíme je do máslem vymazaného pekáčku.

  • 2

    Smetanu zahřejeme, přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu a povaříme do zhoustnutí. Okořením špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou, podle potřeby osolíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Do vychladlé omáčky zašleháme vejce a přimícháme na nudličky nakrájenou šunku.

  • 4

    Připravenou omáčkou přelijeme kotlety a pokrm zapečeme v rozpálené troubě.

Komentáře k receptu