Gratinované vepřové kotlety s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Houby čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 148.6 mg
  • Draslík 614.5 mg
  • Vláknina 3921.3 mg
  • Vitamín A 3921.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na lžíci oleje osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme očištěné na plátky nakrájené houby, osmahneme, vmícháme rajský protlak, osolíme, trochu podlijeme a dusíme doměkka.

  • 2

    Kotlety vykostíme, naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.

  • 3

    Vložíme je do gratinovacích misek nebo pekáčku, poklademe podušenými houbami, plátky sýra a zakapeme rozehřátým máslem.

  • 4

    Zapečeme pod rozehřátým grilem nebo v dobře vyhřáté troubě.

  • 5

    Podáváme s brambory různě upravenými a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu