Gratinované vepřové kotlety s párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Párky jemné
  • 4 ks Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 2168 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 141.7 mg
  • Draslík 419.8 mg
  • Vláknina 4998.9 mg
  • Vitamín A 4998.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety očistíme, vykostíme, odstraníme tuk, naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou, paprikou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.

  • 2

    Přendáme do gratinovacích misek nebo zapékací nádoby.

  • 3

    Párek nakrájíme na podlouhlé plátky, osmahneme ho na oleji a rozložíme na kotlety. Ve výpeku zpěníme cibuli nakrájenou najemno, prohřejeme v ní okurku nakrájenou na kolečka a tuto směs rozložíme na kotlety. Vše pokryjeme plátky sýra a zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až se sýr rozpustí.

  • 4

    Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu