Kopřivová polévka s moravským uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Moravské uzené maso
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 hrnek Kopřiva
  • 4 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 12.7 mg
  • Draslík 82.9 mg
  • Vláknina 2996.4 mg
  • Vitamín A 2996.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zamícháme a zalijeme vodou. Vaříme, až je rýže téměř měkká.

  • 2

    Potom přisypeme drobně nasekané kopřivy, na nudličky nakrájené uzené maso (nebo šunku) a vaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Hotovou polévku okořeníme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu