Hustá kopřivová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kopřiva
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 472.6 mg
  • Vláknina 17515.8 mg
  • Vitamín A 17515.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 777.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé mladé kopřivy omyjeme a dáme vařit do mírně osolené vody. Krátce je povaříme, potom scedíme a nadrobno pokrájíme. Do hrnce nalijeme 1/2 litru vody, 1/2 litru mléka a svaříme. Připravíme si světlou jíšku z oleje a mouky, kterou přimícháme dohorkého mléka

  • 2

    s vodou, přidáme kopřivy, nasekaný česnek, sůl, pepř a povaříme ještě 10 minut. Odstavíme. Před podáváním polévky přimícháme smetanu z rozkvedlaným žloutkem.

  • 4

Komentáře k receptu