Pečená husa s broskvemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 3 ks Broskve
  • 1 ks Husa domácí
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 951 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 885.1 mg
  • Vláknina 1767 mg
  • Vitamín A 1767 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou husu osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme ve vyhřáté troubě 1 hodinu. Dopékáme za občasného podlévání výpekem.

  • 2

    Pokud je husa tučnější, sbíráme během pečení sádlo.

  • 3

    Před koncem pečení přidáme oloupané, nakrájené broskve.

Komentáře k receptu