Slané omelety s tvarohem a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.333333 l Mléko polotučné
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 333.3 mg
  • Draslík 87.7 mg
  • Vláknina 1575 mg
  • Vitamín A 1575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky rozšleháme v mléce, osolíme, přidáme mouku a připravíme řídké těsto. Na závěr vmícháme zlehka sníh z bílků.

  • 2

    Ve vymaštěné pánvi pečeme tenké omelety, které naplníme směsí, v půli překrojíme a vyskládáme do vymaštěné zapékací mísy. Povrch zakapeme máslem a zapečeme.

  • 3

    Povrch můžeme navíc posypat nastrouhaným parmezánem smíchaným se lžící strouhanky.

Komentáře k receptu