Kari makrela
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 194 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 243.6 mg
 - Draslík 12 mg
 - Vláknina 218 mg
 - Vitamín A 218 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makrelám nařízneme na hřbetu kůži a opatrně ji stáhneme. Každou rybu rozdělíme podél páteře na poloviny.
 - 
                                2
Porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a poprášíme kari kořením. Pečeme 10-15 minut.
 - 
                                3
Krátce před koncem pečení posypeme porce ryby nastrouhaným sýrem a zapečeme, až se sýr roztaví.