Květákové krokety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 466.3 mg
 - Vláknina 5328.2 mg
 - Vitamín A 5328.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý květák rozebereme na růžice a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme a na květák v kastrole nasypeme krupici. Vše rozmícháme vidličkou, aby se krupice spařila.
 - 
                                2
Asi po 10 minutách přidáme žloutky, nasekanou petrželku a vše promícháme.
 - 
                                3
Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme je zvolna v horkém oleji.
 - 
                                4
Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k pečením.