Hovězí polévka s rýží a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 13.3 g Polévkové koření
  • 100 g Rýže loupaná
  • 10 g Sůl
  • 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 10 g Petržel - nať
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1168 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 845.9 mg
  • Vláknina 2642.6 mg
  • Vitamín A 2642.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Rýži přebereme a pečlivě propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Uvařenou rýži propláchneme horkou vodou a okapanou vložíme do polévky.

  • 3

    Sterilovaný hrášek prohřejeme v nálevu, scedíme a přidáme do polévky.

  • 4

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu