Mletý steak s nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 77.1 mg
  • Draslík 150.9 mg
  • Vláknina 1390.8 mg
  • Vitamín A 1390.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme spolu s cibulí. Přidáme sůl, pepř a promícháme. Směs rozdělíme na 4 kousky, zformujeme steaky a necháme je v chladu 30 minut odležet.

  • 2

    Potom steaky opečeme na oleji po jedné straně, obrátíme a poklademe nivou nakrájenou na plátky.

  • 3

    Žemle rozkrojíme, vložíme do nich steaky a ozdobíme plátky rajčat a petrželkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu