Mletý steak po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso libové
  • 100 g Žampiony - sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pažitka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.26 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 71.5 mg
  • Draslík 445.8 mg
  • Vláknina 8710 mg
  • Vitamín A 8710 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2532.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky, zakapeme sójovou omáčkou a necháme v chladu asi hodinu odležet.

  • 2

    Poté maso umeleme, osolíme a promícháme s 2 lžícemi studené vody. Vytvarujeme 2 steaky, na části oleje je opečeme po obou stranách.

  • 3

    Okapané žampiony pokrájíme na větší kousky, na zbylém oleji je prohřejeme a ochutíme sójovou omáčkou.

  • 4

    Upečené steaky přendáme na nahřáté talíře, navršíme na ně houbovou směs, posypeme nasekaným česnekem a ozdobíme pažitkou.

  • 5

    Podáváme s dušenou rýží a salátem z čerstvé zeleniny.

Komentáře k receptu