Sekaná s jablky a bramborami
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
- 400 g Maso mleté - mix
- 150 g Brambory vařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Koriandr mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 32 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 71.5 mg
- Draslík 244.6 mg
- Vláknina 3570.8 mg
- Vitamín A 3570.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na chlebíčky (nebo pekáček) vytřeme kouskem slaniny. Omyté a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Slaninu a cibuli jemně nakrájíme, zpěníme, přidáme jablko a krátce je opečeme. Směs přidáme k mletému masu spolu s nastrouhanými bramborami, vejcem, solí, kořením, nasekanými natěmi a pepřem. Vše promícháme.
-
2
Masovou hmotu naplníme do formy a dáme upéci do silně vyhřáté trouby. Hotovou sekanou vyklopíme a nakrájíme na plátky.
-
3
Podáváme se zeleninovým salátem.