Haše z drůbežího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí maso vařené
  • 50 g Kuřecí drůbky
  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 94.1 mg
  • Draslík 58.5 mg
  • Vláknina 220.1 mg
  • Vitamín A 220.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné, nakrájené maso i s drůbky umeleme. Sýr rozmělníme vidličkou, zalijeme vývarem a roztavíme na hladkou omáčku. Přidáme mleté maso, sůl a koření. Prohřejeme, vmícháme vejce a dále mícháme do zhoustnutí. Nakonec pokrm posypeme nasekanou pažitkou.

  • 2

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s pečivem.

  • 3

    Haši můžeme také použít jako náplň do omelet nebo paštiček z listového těsta.

Komentáře k receptu