Hašé ze zbylého vařeného masa hovězího nebo drůbežího

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 ks Hovězí maso vařené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 97561 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 306 mg
  • Draslík 345.5 mg
  • Vláknina 6245 mg
  • Vitamín A 6245 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másla, zasypeme moukou a osmahneme jíšku. Jíšku zalijeme po částech vývarem, řádně rozmícháme dohladka.

  • 2

    Do bešamelové omáčky vmícháme umleté maso, osolíme, okořeníme a hašé dusíme ještě 10 minut. Na závěr vmícháme drobně nasekanou petrželovou nať.

  • 3

    Hašé podáváme s dušenými bramborami a saláty nebo jim můžeme naplnit slané palačinky, které zapečeme.

Komentáře k receptu