Zeleninové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Karotka
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 0.5 šálek Houby čerstvé
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 844.6 mg
  • Vláknina 11580 mg
  • Vitamín A 11580 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 153.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.

  • 2

    Máslo rozehřejeme v kastrole (1 lžíce), přisypeme rýži, zalijeme ji studenou vodou tak, aby voda přesahovala na prst vysoko. Přidáme cibuli vcelku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.

  • 3

    Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, listovou nakrájíme a přidáme později. Zeleninu dusíme na másle (1 lžíce) do měkka, podlitou vývarem a přidáme k dušené rýži.

  • 4

    Rizoto tvarujeme naběračkou vypláchnutou studenou vodou vyklopením na talíř. Kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.

Komentáře k receptu