Gratinované zeleninové rizoto
Suroviny
- 500 g Rýže dušená
 - 100 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Cuketa
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 špetka Bazalka
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 šálek Hrášek
 - 2 polévková lžíce Sýr Niva (Rokfór)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 323 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 11.3 mg
 - Draslík 329.6 mg
 - Vláknina 6660.4 mg
 - Vitamín A 6660.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 84 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné papriky a cuketu nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálený olej, přidáme prolisovaný česnek a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou, oreganem a nasekanou petrželkou.
 - 
                                2
Směs promícháme s vařenou rýží, nastrouhanou nivou, smetanou a hráškem. Vložíme do olejem vymazaného pekáčku a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.