Chřest zapečený se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Chřest bílý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 142.4 mg
  • Draslík 444.8 mg
  • Vláknina 7344 mg
  • Vitamín A 7344 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a po okapání nakrájíme na kousky.

  • 2

    Urovnáme je do 4 malých zapékacích misek vymazaných máslem, posypeme jemně nakrájenou šunkou (nebo nakrájeným, pečeným kuřecím masem) a prohřejeme v troubě.

  • 3

    Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na chřest a ještě chvíli zapečeme.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme pokrm petrželkou a dílky rajčete.

Komentáře k receptu