Chřest zapečený se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Chřest bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 48.5 mg
  • Draslík 506 mg
  • Vláknina 10545.6 mg
  • Vitamín A 10545.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme jej a necháme okapat.

  • 2

    Nákypovou formu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Přilijeme polovinu smetany rozšlehané s částí nastrouhaného sýru a poklademe chřestem. Zalijeme zbylou smetanou rozšlehanou se zbylým sýrem, posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.

  • 3

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu