Chřest zapečený se smetanou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 dl Tuk
  • 1 kg Chřest bílý
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 70.4 mg
  • Draslík 518.8 mg
  • Vláknina 10611.6 mg
  • Vitamín A 10611.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 130.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme, oloupeme, uvaříme v osolené vodě. Po uvaření jej složíme hlavičkami k jedné straně do vymaštěné zapékací mísy. Zalijeme je smetanou smíchanou s vláčnou strouhankou od hlaviček do jedné třetiny a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 2

    Dolní část chřestu zakryjeme pruhem alobalu a zprudka zapečeme v předehřáté troubě.

Komentáře k receptu