Domácí vanilkový pudink s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 100 g Hrozinky
  • 250 g Piškoty dětské kulaté
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 257.8 mg
  • Draslík 265.8 mg
  • Vláknina 3849.2 mg
  • Vitamín A 3849.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 777.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Piškoty nakrájíme na kostičky, promícháme s očištěnými a omytými hrozinkami. Vše nasypeme do vymaštěné a vysypané formy.

  • 2

    Smícháme vejce s cukrem, mlékem, přidáme vanilkový cukr a citronovou kůru. Hmotu nalijeme na piškoty ve formě a necháme chvíli stát.

  • 3

    Pudink vaříme v páře hodinu. Při podávání můžeme pudink polévat vinným šodó.

Komentáře k receptu