Kuře dušené na rajčatech s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 300 g Rajčata
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Šalotka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka bramborová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 940 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 231.8 mg
  • Draslík 1808.8 mg
  • Vláknina 5299.5 mg
  • Vitamín A 5299.5 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme na ní jemně nakrájené cibulky, česnek, petrželku a mrkev.

  • 2

    Přidáme omyté porce kuřete, koření, osmahneme, podlijeme vínem a trochou vody a osolíme. Vše dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Omytá rajčata nakrájíme na kousky, podusíme, prolisujeme a přidáme ke kuřeti spolu s očištěnými žampiony, nakrájenými na kousky.

  • 4

    Těsně před podáváním zahustíme pokrm moukou rozmíchanou ve 2 lžících vody a krátce povaříme.

Komentáře k receptu