Hnědá polévka s vaječnou sedlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 260 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Kosti hovězí řídké
  • 30 g Celer bulvový
  • 7 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Tuk
  • 30 g Petržel kořen
  • 160 g Vejce slepičí
  • 30 g Mrkev kořen
  • 90 ml Mléko polotučné
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 89 mg
  • Draslík 114.1 mg
  • Vláknina 558.6 mg
  • Vitamín A 558.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme a nejméně 3 hodiny zvolna vaříme.

  • 2

    Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a drobně nakrájenou zeleninu. Uvaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.

  • 4

    Vaječnou sedlinu nakrájenou na kostičky vkládáme do polévky při podávání.

  • 5

    Příprava sedliny: Vejce rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme omytou a jemně rozsekanou petrželovou nať a sůl. Vše promícháme a směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vymaštěné tukem.

  • 6

    Sedlinu zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře asi 20-30 minut.

  • 7

    Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na malé kostičky.

Komentáře k receptu