Hnědá polévka s praženou krupicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Celer bulvový
  • 7 g Sůl
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Petržel kořen
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mrkev kořen
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 2300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 32.6 mg
  • Vláknina 1408.2 mg
  • Vitamín A 1408.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Zalijeme ji částí vody, mírně osolíme a uvaříme téměř doměkka.

  • 2

    Dávku prosáté mouky za občasného promíchání mírně na sucho opražíme a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody a odvarem ze zeleniny.

  • 3

    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně půl hodiny.

  • 4

    Krupici na sucho opražíme a za stálého míchání ji vsypeme do vařící polévky. Povaříme asi 3-5 minut.

  • 5

    Do polévky přidáme uvařenou zeleninu a krátce povaříme.

  • 6

    Nakonec polévku zjemníme máslem.

  • 7

    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vsypeme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu