Fazolové lusky dušené s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Rajčata
  • 20 g Olej stolní
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 385.2 mg
  • Vláknina 7678.8 mg
  • Vitamín A 7678.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky nakrájíme na delší proužky, vsypeme do malého množství osolené vařící vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 3

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek, rajčata, sůl a pepř. Vše pod pokličkou chvíli dusíme.

  • 4

    Když směs zhoustne, vmícháme fazolky a ještě krátce podusíme. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu