Rýže se sýrem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rýže loupaná
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 900 ml Voda pitná
  • 2 ks Hřebíček
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 48.2 mg
  • Draslík 89.4 mg
  • Vláknina 5371 mg
  • Vitamín A 5371 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vložíme do kastrolu, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a přidáme sádlo a hřebíček. Přivedeme rychle k varu a nádobu odstavíme. Rýži zvolna udusíme v troubě.

  • 2

    Do hotové rýže zamícháme nastrouhaný sýr a promícháme ji s nahřátou smetanou.

  • 3

    Nakonec přidáme drobně nakrájenou pažitku.

Komentáře k receptu