Omeleta z pečených paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 552.4 mg
  • Draslík 612.3 mg
  • Vláknina 462 mg
  • Vitamín A 462 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 202.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky opečeme na plotýnce po všech stranách, zabalíme je do ubrousku a po chvíli oloupeme. Odstraníme semena a papriky nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a vymícháme na kaši. Do částečně vychladlé kaše přimícháme postupně žloutky, papriky, nastrouhaný sýr a pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Směs rozetřeme na vymaštěnou pánev a pokrm upečeme v předehřáté troubě.

  • 4

    Hotovou omeletu posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu