Polévka z mletého masa s bramborami na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 400 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.94 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 78.4 mg
  • Draslík 1194 mg
  • Vláknina 8354 mg
  • Vitamín A 8354 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo umeleme.

  • 2

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je a osolíme. Zalijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.

  • 3

    Očištěnou zeleninu omyjeme, brambory pokrájíme na kostičky, papriky zbavené jádřinců rozkrájíme na proužky. Spařená rajčata oloupeme a krájíme na čtvrtky.

  • 4

    Brambory se zeleninou přidáme k masu, vložíme svazek bylinek, zalijeme vínem a dusíme doměkka.

  • 5

    Poté bylinky vyjmeme, polévku podle potřeby zředíme horkou vodou, přisolíme a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 6

    Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Komentáře k receptu