Polévka s knedlíčky z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 349 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 46.5 mg
  • Draslík 655.5 mg
  • Vláknina 15757.5 mg
  • Vitamín A 15757.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit celou, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli. (1 l voda + 1 lžička sůl.)

  • 2

    Pomleté maso dáme do misky, osolíme (1 lžička sůl), přidáme drobně nasekanou petrželku s koprem a dobře propláchnutou rýži.

  • 3

    Důkladně vše promícháme, vytvoříme knedlíčky, které obalíme v hladké mouce. Knedlíčky vkládáme do vývaru a vaříme do té doby, až bude rýže v knedlíčcích měkká.

  • 4

    Hotovou polévku dochutíme pár kapkami šťávy z citronu.

Komentáře k receptu