Bramborová roláda plněná masem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory vařené
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 20 g Pepř černý celý
  • 20 g Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.08 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Lněné semínko
  • 3 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1365.8 mg
  • Vláknina 18400.5 mg
  • Vitamín A 18400.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, klobouky oloupeme, nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme žampiony a podusíme. Přidáme k mletému masu spolu s kořením a solí, vše dobře promícháme.

  • 3

    Brambory na jemno nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, Solamyl, mouku a vypracujeme těsto, které na utěrce rozválíme. Na těsto rozetřeme masovou náplň, pomocí utěrky stočíme roládu a přendáme ji na olejem potřený plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.

  • 4

    Roládu nakrájíme a podáváme s dušeným špenátem nebo zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu