Sýrový puding pečený ve formě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2.8 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 70 g Mouka polohrubá
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 337.5 mg
  • Draslík 117.7 mg
  • Vláknina 1316 mg
  • Vitamín A 1316 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme se žloutky. Mléko rozmícháme s moukou a svaříme na hustou kaši. Po prochladnutí po lžících přidáváme k utřeným žloutkům s máslem a dobře mícháme. Nakonec lehce přimícháme nastrouhaný sýr a pevný sníh, ušlehaný z bílků.

  • 2

    Hmotu naplníme do vymaštěné, moukou vysypané pudingové formy, uzavřeme ji, postavíme do nádoby s vodou a ve vyhřáté troubě pečeme přibližně hodinu.

  • 3

    Upečený puding vyklopíme, ozdobíme petrželkou a omastíme máslem.

Komentáře k receptu