Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka)

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Játra drůbeží
  • 1000 g Telecí brzlík
  • 6.86 ml Olej rostlinný
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1263 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 262 mg
  • Draslík 581.9 mg
  • Vláknina 719 mg
  • Vitamín A 719 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm tlusté.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Osmažíme ji na másle dorůžova, přidáme drůbeží játra nakrájená na plátky a krátce osmahneme.

  • 3

    K játrům přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Směs mírně opepříme, podusíme a nakonec podle potřeby dosolíme.

  • 4

    Plátky brzlíku osolíme, z jedné strany pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji.

  • 5

    Nakonec opečený brzlík překryjeme horkou směsí jater a žampionů.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu