Pekařská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 g Muškátový květ
  • 15 g Polévkové koření
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Sůl
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Žemle tuková
  • 150 g Tuk
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1581 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 54.8 mg
  • Draslík 868.5 mg
  • Vláknina 2010.4 mg
  • Vitamín A 2010.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí převaříme.

  • 2

    V míse utřeme máslo a vejce, přidáme namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, prosátou mouku, muškátový květ, pepř a sůl.

  • 3

    Vše dobře propracujeme a tvarujeme knedlíčky, které na tuku dozlatova osmažíme.

  • 4

    Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Ve vývaru ji uvaříme doměkka.

  • 5

    Polévku dochutíme polévkovým kořením a osolíme.

  • 6

    Před podáváním do polévky vkládáme smažené žemlové knedlíčky a nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře k receptu