Lilek zapečený s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Lilek
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.28 šálek Olej rostlinný
  • 1 šálek Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 11.8 mg
  • Draslík 572.9 mg
  • Vláknina 9654.5 mg
  • Vitamín A 9654.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka zhruba 5 mm silná, zprudka opečeme na oleji, vložíme do kastrolu, ponecháme v teple. V témže oleji podusíme nasekanou cibuli, česnek, nastrouhaný celer a petrželovou nať, přidáme na plátky pokrájená rajčata, podusíme a směs prolisujeme.

  • 2

    Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a navrstvíme opečené plátky lilku, osolíme, posypeme 2 lžícemi strouhanky, polijeme rajčatovou omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, smíchaným se lžící strouhanky, zakapeme olejem a zapečeme 25 minut.

Komentáře k receptu