Lilek zapečený s rajčaty a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Tuk
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Lilek
  • 6 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.28 šálek Olej rostlinný
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 141.5 mg
  • Draslík 538 mg
  • Vláknina 8211 mg
  • Vitamín A 8211 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný lilek nakrájíme na tenčí kolečka, na oleji opečeme a vložíme do mísy. Spařená rajčata oloupeme, pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Na oleji po lilku osmahneme na jemno rozkrájenou cibuli, nasekaný česnek a petrželovou nať.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou, poklademe plátky opečeného lilku, osolíme, vložíme na ně vrstvu rajčat, posypeme směsí cibule a česneku, zakapeme aromatickým olejem s petrželí, osolíme, navrch dáme opět plátky lilku.

  • 4

    Směs vložíme do předehřáté trouby, jakmile se začne péci, zalijeme ji vejci ušlehanými do pěny, smíchanými s osoleným mlékem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu