Bramborové škubánky s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2000 g Brambory
  • 30 g Sůl
  • 600 g Mouka pšeničná hrubá
  • 180 g Mák mletý
  • 300 g Cukr moučkový
  • 300 g Sádlo škvařené
  • 900 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1200 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 29.1 mg
  • Draslík 960.8 mg
  • Vláknina 20080 mg
  • Vitamín A 20080 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory omyjeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Vodu z vařících brambor asi z poloviny slijeme, brambory zasypeme prosátou moukou a pomocí obrácené vařečky uděláme do hmoty otvory až ke dnu. Pod poklicí necháme brambory zvolna pařit asi 20 minut.

  • 2

    Potom směs brambor s moukou promícháme, osolíme a vymícháme na hladkou hmotu.

  • 3

    Lžící namočenou v horkém tuku vykrajujeme z hmoty noky - škubánky. Sypeme je mletým mákem s cukrem a mastíme rozpuštěným sádlem nebo máslem.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu