Bramborové škubánky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sádlo škvařené
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 36.4 mg
  • Draslík 1205.6 mg
  • Vláknina 15320.5 mg
  • Vitamín A 15320.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na kostky, osolíme a okmínujeme. Přidáme k nim na kousky nakrájený celer a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Po uvaření odlijeme vodu a přidáme mouku, zakapeme lžící vývaru a zakryjeme. Necháme propařit a potom vymícháme kaši. Lžící vykrajujeme škubánky a opékáme je na sádle.

  • 3

    Podáváme k masu.

Komentáře k receptu