Houby v octě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 100 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 107 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 728.5 mg
 - Vláknina 16905.5 mg
 - Vitamín A 16905.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné houby povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.
 - 
                                2
Ocet, vodu, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list svaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Povařené houby urovnáme do čistých sklenic, posypeme je hořčičným semínkem a zalijeme vychladlým zálivem. Sklenice uzavřeme nebo povážeme a sterilujeme 20 minut při 90 stupních Celsia.