Moravská vepřová žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Uzené maso vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vepřové kotlety
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1778 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 83.2 mg
  • Draslík 401.9 mg
  • Vláknina 3644.6 mg
  • Vitamín A 3644.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety s kostí naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme na oleji.

  • 2

    Okurky, uzené maso a sýr nakrájíme na nudličky, vše smícháme s nastrouhaným křenem.

  • 3

    Opečená žebírka vložíme na pekáček, posypeme připravenou směsí, podlijeme trochou vody. Na každé žebírko položíme kousek másla a pokrm zapečeme v troubě.

  • 4

    Žebírka podáváme s vařenými bramborami, podlitá výpekovou šťávou a posypaná petrželkou.

Komentáře k receptu