Kynutý koláč se zeleninou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 438.6 mg
  • Vláknina 7131.8 mg
  • Vitamín A 7131.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozehřáté máslo a trochu vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek, přidáme sůl, vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

  • 2

    Plech vymažeme máslem, na dno urovnáme těsto, poklademe je omytými, na plátky pokrájenými rajčaty, cibulí a proužky paprik, osolíme a opepříme. Povrch hustě posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Koláč zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře k receptu