Kynutý koláč se špenátem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1024 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 61 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1539.7 mg
- Vláknina 19674.8 mg
- Vitamín A 19674.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.9 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Smícháme 200g mouky, droždí, cukr a vodu. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Poté přimícháme zbytek mouky, olej, 1 špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple kynout 45 minut. Špenát omyjeme a 30 vteřin necháme spařit ve vroucí vodě. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. 
- 
                                2Na rozpálenou pánev bez tuku dáme piniové oříšky, krátce opražíme, poté přidáme česnek a špenát zbavený přebytečné vody. Osolíme, opepříme a necháme prohřát, poté odstavíme z plotny. 
- 
                                3Těsto vyválíme na vymazaném plechu, potřeme je špenátovou nádivkou a necháme péct 45 minut při 175°C. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        