Králík se zeleným hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 800 g Králičí maso
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Šalotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 1482.7 mg
  • Vláknina 2909.8 mg
  • Vitamín A 2909.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého králíka naporcujeme a opečeme na másle a na slanině nakrájené na kostičky. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Přidáme oloupané šalotky, svazek bylinek, hrášek, mírně osolíme, opepříme a dále dusíme.

  • 3

    Před podáváním odstraníme z pokrmu bylinky.

Komentáře k receptu