Jeseter na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jeseter ruský
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 695 mg
  • Vláknina 1031.5 mg
  • Vitamín A 1031.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého jesetera vložíme do ohnivzdorného kastrolu, osolíme, proložíme plátky žampionů a zalijeme vínem a trochou vody. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.

  • 2

    Potom opatrně slijeme šťávu, zahustíme ji moukou smíchanou se lžící másla a povaříme asi 4 minuty. Odstavíme z ohně, přimícháme ještě lžíci másla a omáčku procedíme na rybu.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu