Jeseter na smetaně s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 5 ks Jeseter ruský
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Cibule
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 310.9 mg
  • Draslík 1493 mg
  • Vláknina 189.9 mg
  • Vitamín A 189.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolíme připravené porce jesetera.

  • 2

    Na malé kostičky nakrájíme slaninu a rozškvaříme ji. Přidáme nakrájenou cibuli, mletou papriku, nakrájenou papriku, petrželku a pepř.

  • 3

    Do základu vložíme porce jesetera. Malým množstvím vody podlijeme a pod pokličkou krátce dusíme. Podušenou zeleninou pokryjeme porce ryby.

  • 4

    15 minut pozvolna dusíme.

  • 5

    Zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu